О ПАЛИЛУЛИ НА ТВ КОПЕРНИКУСУ
10.09.2011

Телевизија КОПЕРНИКУС отпочела је снимање новог серијала емисија под називом «Глас Ниша-Глас матице». У првој емисији биће представљена Градска општина Палилула у Нишу. Са председником општине, проф.др Игором Новаковићем о активностима ове организације локалне самоуправе разговарала је уредник «ИНФОРМЕРА» Људмила Ристић.

Разговор је отпочео у просторијама општине а затим је телевизијска екипа, са председником Новаковићем обишла Контакт центар „ИНФО 48“, Западну капију Старог гробља „Горица“, Спомен парк „Бубањ“, Индустријску зону Доње Међурово, Палилулску пијацу...

У тематској емисији серијала «Глас Ниша-Глас матице», биће представљени основни подаци о пореклу назива општине Палилула, броју и структури становништва, привредним ресурсима и повољностима за инвеститоре, споменицима културе, манифестацијама и акцијама општине. Председник је говорио и о сарадњи са становништвом, најчешћим питањима грађана, решавању њихових проблема, облицима помоћи суграђанима, активностима младих и подршци општине, плановима у вези са развојем општине.

И овим поводом није изостао отворен сусрет председника општине са Палилулцима.

Након обиласка атељеа Александра Блатника, сусрета са Живојином Исаковићем-Чокалијом председник Новаковић је одговарао на бројна питања продаваца али и грађана који су пазарили на Палилулској пијаци.